Cara Membuat Popia carbonara style tibai Cepat 8 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Popia carbonara style tibai di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Popia carbonara style tibai yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Saute onion+garlic then masukkan minced chicken+ carrot. Dah naik bau,masukkan sos prego mushroom+ blackpapper+sugar+salt last baru masukkan cheese. Semoga kita semua mendapat keberkatan malam Lailatulqadar.

Popia carbonara style tibai - resepipouler.com Rasa carbonara yang berlemak dan gabungan tekstur rangup dari kulit popia memang dapat menaikkan selera. Para ibu yang tercari-cari menu minum petang, bolehlah cuba resepi kali ini ya. Kalau nak goreng popia kene menggunakan teknik yang betul.

8 Bahan – Bahan Resepi Popia carbonara style tibai

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Popia carbonara style tibai ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – kulit popia pi beli dkt tesco.
  2. Sedia – Cheese.
  3. Sedia – sos prego mushroom.
  4. Sedia – Carrot.
  5. Sedia – Onion/garlic.
  6. Sedia – Blackpapper.
  7. Sedia – Minced chicken.
  8. Sedia – Salt+sugar.

Jika tidak, popia boleh bocor dan intinya boleh terkeluar. Popia Cheese Carbonara, sebuah hidangan inovasi yang kini semakin popular dan digemari oleh ramai orang. Ianya mempunyai rasa yang amat lazat, ditambah pula dengan rasa lemak keju pastinya dapat menarik selera ramai orang. I can try when i am free.

Baca :  Cara Memasak Penne bakso Cepat 3 Langkah

3 Cara Memasak Popia carbonara style tibai

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Popia carbonara style tibai pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Saute onion+garlic then masukkan minced chicken+ carrot.
  2. Dah naik bau,masukkan sos prego mushroom+ blackpapper+sugar+salt last baru masukkan cheese.
  3. Biarkan inti dalam fridge sekejap sebelum roll, then roll je mcm buat popia goreng biasa.

Fuhhhhhh teringin nak buat. anak suka makan makaroni cheese carbonara. kalau buat popia crunchy ni lagi laku keras dalam rumah ni. hahahaha. nanti nak cuba. terima aksih share resepi. Semalam Cik Timm rajin sikit untuk try resipi dari Instagram Limau Nipis Official. Cuma ada yang diubah sikit mengikut apa yang ada di dapur tu. Hasilnya macam dalam gambar dekat atas lah. Serious sedap sangat, kalau makan ramai ramai nk memang sekejap aje dah habis.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Popia carbonara style tibai ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!