Resepi Creamy durian crepe yang Cepat

By | Jun 1, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Creamy durian crepe mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Creamy durian crepe dalam langkah mudah 6 yang berikut. A durian crepe cake, of course! To finish it off, they topped it with sugar and torched it for that crunchy. Sempena musim durian ni jom kita belajar macam-macam resepi yang diperbuat daripada durian.

Gosh, I was so tempted to make this! Durian Crepes has gone viral all over. A wide variety of durian crepe options are available to you, such as packaging, shape, and type. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Creamy durian crepe yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Creamy durian crepe

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Creamy durian crepe di bawah.

  1. – resepi durian crepe.
  2. 4 – sudu besar tepung gandum.
  3. 4 – sudu besar tepung ubi.
  4. 4 – sudu besar tepung jagung.
  5. 1 – biji telor A atau B.
  6. 1 – sudu besar minyak masak.
  7. 1 – sudu besar gula kastor.
  8. – pewarna kuning secukupnya.
  9. – secubit garam.

Resepi durian crepe ni juga boleh digunakan untuk membuat mango crepe. Cuma gantikan isi durian dengan mangga yang masak. Bahan lain boleh guna yang sama. Durian crepe puchong dan lembah klang.

Langkah untuk membuat resepi Creamy durian crepe

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Creamy durian crepe ini.

  1. CARANYA : -Satukan semua bahan and sebatikan,jangan whiskk kuat sangat nanti bubble adunan x cantik. -Tapis adunan supaya texture lebih smooth -utk masak crepe dengan cantik sedia kan non stick pan ya (saiz pan tak kisah, kia boleh ronggeng twist sekali ngan crepe time masak tu πŸ™‚ ).
  2. Guna api sederhana, sendukkan satu adunan di tengah pan and lenggangkan senipis yang mungkin (tak perlu flip ya) bila tengok permukaan atas crepe dah kering shinning terus terbalikkan atas piring or angkat dengan sudip hati2.
  3. Ulang hingga habis ya, adunan ni dapat dalam 8 pcs (terpulang pada skill kekawan masak senipis yang mungkin ya) klu nak lebih sila ganda kan adunannya ya.
  4. FILLING : 2 CAWAN SUSU FULL MILK 2SUDU BESAR TEPUNG KASTARD 2SUDU BESAR GULA ISI DURIAN SECUKUP NYA satukan semua bahan kecuali durian, whisk sebati dan masak hingga ia pekat then baru masukkan isi durian, sebati kan adunan hingga kental elok, alih ke dalam mangkuk dan biarkan ia sejuk sepenuhnya (if suka isi durian yang dah hancur sepenuhnya, boleh blend again dengan hand mixer hingga hancur).
  5. 2 cawan non dairy whipped cream = beat hingga ia kental how to assemble : letakkan sekeping kulit crepe, paip kan non dairy whipped cream di tengah nya and then paipkan pula filling custard durian, lipat dengan kemas and sejukkan sebelum di hidangkan..
  6. Selamat mencuba memo _ mama linda gandakan recipe coz nak buat banyak, and 1 lagi adunan crepe mama buat flavor pandan.
Baca :  Resepi Bunga durian goreng belacan yang Enak

Durian crepe layer cake Durian Crepe Durian Crepe (pancake) durian crepe cake Yellow crepe roll with cream filling. Taste notes: Durian connoisseurs love its bittersweet taste and sticky, creamy texture. The flesh can be sweet and bitter within the same fruit. Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah,lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream. Sekarang musim durian dan kuih Durian Crepe sedang popular.