Resepi POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan Sedap 5 Langkah

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Product/Service Lebihan Cendawan Tok mummy daripada membazir Mummy buat carbonara balut dengan inti popia. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Popia Cheese Carbonara, sebuah hidangan inovasi yang kini semakin popular dan digemari oleh ramai orang.

Ramai orang menjualnya, ramai juga membelinya. Ianya telah menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Popia cendawan cheese ini dimakan panas – panas, dicicah bersama sos cheese lagi menyelerakan!

5 Ingredients of Resepi POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin – prego carbonara.
  2. Sedia 1 tin – cendawan.
  3. Sedia 1 – bungkus isi ketam.
  4. Sedia 1/2 – biji lada benggala.
  5. Sedia 1 – bungkus kulit popia.

Popia merupakan antara sajian ringan mudah yang puan-puan boleh hasilkan dalam jumlah yang banyak dan sejukbekukan. Intinya boleh dipelbagaikan mengikut cita rasa masing. Salah satu resipi popia yang sedap tular di laman web masakan ialah Popia Ayam Cendawan Berkeju ni. Jom cuba resipi perkongsian saudari Radia Tussoleha ini.

Baca :  Cara Membuat Rendang Ayam Opah Enak 14 Bahan

5 Cara – Cara POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Potong dadu cendawan,lada benggala dan isi ketam.
  2. Masukkan bahan yg dipotong dadu kedalam kuali. Kacau smpai agak2 masak..
  3. Masukkan prego cabonara. Kacau smpai sebati. Pastu tutup api sejukkan inti ni.
  4. Isikan inti atas kulit popia dan gulungkan..
  5. Gorengkan popia sehingga keemasan. Siap untuk dihidang.

Resepi Popiah carbonara cheese ni adalah video yang pertama saya upload di YouTube semasa bulan puasa kali ni dan mendapat sambutan paling banyak berbanding resepi yang lain. So hari ni saya updatekan pula resepi ni di blog dengan penerangan yang lebih jelas. Popia ayam cendawan pernah menjadi viral suatu ketika dulu kerana ciptaannya yang 'unik'. CN tak pernah buat sendiri popia ayam cendawan ni, terjumpa resepi popia ayam cendawan beserta gambar cara-cara membuatnya di Group Resepi Kita. Terus simpan dalam blog supaya mudah untuk dirujuk kemudian hari.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi POPIA CENDAWAN CABONARA #FayeKusairi #CookpadMalaysia #Cendawan ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!