Bahan Kuih Biji Durian  by Miera Humaira yang Enak

By | Mei 9, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kuih Biji Durian  by Miera Humaira mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kuih Biji Durian  by Miera Humaira dalam langkah mudah 4 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 7 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kuih Biji Durian  by Miera Humaira yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kuih Biji Durian  by Miera Humaira

Sila rakan rakan menyediakan 7 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kuih Biji Durian  by Miera Humaira di bawah.

 1. 1 – Paket tepung Pulut.
 2. 1 – Mangkuk isi Durian.
 3. 2 – mangkuk santan.
 4. – Secubit garam.
 5. – Gula.
 6. Daun – pandan.
 7. – Pewarna hijau.

Langkah untuk membuat resepi Kuih Biji Durian  by Miera Humaira

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Kuih Biji Durian  by Miera Humaira ini.

 1. Gaulkan tepung pulut dgn isi durian sebati… asingkan 2 bekas, ¹ bekas Masukkan sedikit pewarna hijau n 1 bekas warna asal… Masukkan sedikit air gaul hingga menjadi doh…..
 2. Panaskan air dgn 1 helai daun pandan…. didihkan air hingga mendidih….Bulat2 kan doh ke dlm periuk air y mendidih hingga habis… tunggu hingga doh timbul baru angkat Masukkan ke dlm air biasa…
 3. Masukkan santan, sedikit air, daun pandan, garam dan gula…. didihkan santan hingga larut semuanya…tapis doh boleh dimasukkan ke dlm santan….
 4. Siap…boleh dihidangkan.