Resepi Olahan Ikan masak kicap #MAHN yang Cepat

By | Julai 24, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ikan masak kicap #MAHN mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ikan masak kicap #MAHN dalam langkah mudah 4 yang berikut. Limau Nipis. Загрузка. *Pembetulan, ikan yg digunakan di dalam video ialah ikan selar. Tetapi resepi ini juga boleh digantikan dengan ikan kembung atau apa-apa shj. Bahan bahan Masukkan semua bahan sos seperti kicap pekat, kicap manis, sos tomato, sos tiram dan sos ikan.

RESEPI IKAN MASAK KICAP (cara sama macam ayam masak kicap juga). Ikan Masak Kicap (Fish in Soy Sauce). Ikan Masak Kicap Fried Fish in black sweet sauce. Dalam panduan ini, kami menggunakan 7 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ikan masak kicap #MAHN yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Ikan masak kicap #MAHN

Sila rakan rakan menyediakan 7 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ikan masak kicap #MAHN di bawah.

 1. 3 – ekor ikan kembung.
 2. – air asam jawa.
 3. 1 – biji bawang besar.
 4. 1 ulas – bawang putih.
 5. 1 – sudu kecil garam.
 6. – kicap manis.
 7. 1 – biji cili merah.

Resep dengan petunjuk video: Pesmol Ikan adalah ikan yang di goreng lalu di masak bersama acar kuning. Lauk mudah sesuai untuk dimakan ketika tengah buntu nak masak lauk apa Tak perlu berfikir lagi terus jer ambil stok ikan bilis yang belum terusik tu kita masak resipi mudah ni ikan bilis masak kicap. Sayur kubis masak kicap ini sama halnya dengan olahan sayur kubis yang lainnya. Resep dan Cara Memasak Tumis Sayur Kubis/Kobis Masak Kicap yang Enak dan Praktis.

Baca :  Bahan Ikan tongkol masak kicap yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Ikan masak kicap #MAHN

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Ikan masak kicap #MAHN ini.

 1. Goreng ikan dahulu.
 2. Buang sedikit mnyak ikan dan tumis bawang putih.
 3. Masukkn air asam jawa kicap manis, garam dan sedikit air.
 4. Masukkn ikan, bawang dan cili.

Salah satu yang paling populer adalah aneka semur tahu dengan berbagai tambahan bahan yang akan kita masak kali ini. Bahkan malah ketan yang kita masak jadinya keras sehingga tidak enak …