Cara Memasak Cup kek coklat moist Enak 10 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Cup kek coklat moist di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cup kek coklat moist yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cup cake coklat moist -yang saya baru sahaja buat hujung minggu ini adalah antara permintaan anak-anak kecik saya kat rumah ni. Kemain depa Lepas dah bancuh adunan kek coklat, saya masukkan bancuhan dalam jug supaya senang nak tuang dalam cup. Tray tu sebenarnya baru beli dekat Mr.

Kek coklat basah/ moist choc cake sesuai diberikan kepada tetamu yang hadir di majlis perkahwinan anda. Kek coklat kecil sedap dan moist yang diletak dalam paper cup ini sangat menarik. Siapa pernah makan kek coklat moist yang sangat enak, sangat gebu dan paling penting, melt dalam mulut?

10 Ingredients of Resepi Cup kek coklat moist

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cup kek coklat moist ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 1/2 – tepung gandum.
  2. Sedia 1 cawan – serbuk koko.
  3. Sedia 1 sudu teh – baking powder.
  4. Sedia 1 sudu teh – bikarbonat.
  5. Sedia 3 – biji telur A.
  6. Sedia 1 cawan – gula perang atau gula putih.
  7. Sedia 1/2 cawan – susu pekat.
  8. Sedia 1 cawan – minyak jagung atau minyak masak.
  9. Sedia 1 cawan – air panas mendidih.
  10. Sedia – Coklat chips secukupnya.
Baca :  Resepi Nasi Goreng Lada Kering Enak 2 Langkah

Hari ini kami akan kongsikan kepada anda resepi kek coklat moist yang sangat enak dan mendapat sambutan hangat dari kalangan netizen! Resepi : kek coklat lembap kukus. Nampak macam sedap sangat kek coklat moist ni. Anak-anak tentu suka makan kek sebegini.

6 Step by Step Cup kek coklat moist

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cup kek coklat moist pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Cara penyediaan 1.Ayak tepung bersama serbuk koko,soda bikarbonat,dan baking powder ketepikan.
  2. 2.Pukul telur dan gula dan essen vanila hingga berbuih masukan susu pekat kacau sebati.
  3. 3.masukkan tepung gandum selang seli dgn minyak jagung sebatikan.
  4. 4.akhir sekali masukan air panas mendidih dan kacau perlahan hingga adunan pekat dan likat..
  5. 5.masukkan cup dalam acuan lompang dan tuang adunan dan letakan coklat cip 3 biji dan kukus 15 minit dgn api sederhana kecik. penutup kukusan di balut dengan k.
  6. Siap boleh dihidang.

Kalau anda mahu mencuba boleh ikut resepi kek ini. Saya bukan seorang yang hebat di dapur, tetapi jika seorang wanita yang namanya terpaksa pergi ke dapur. Bubur resipi resipi coklat yang lembap yang saya dapat dari singapore dalam masa beberapa hari saya sudah berkongsi resipi resep resipi coklat lembap yang boleh membaca atau berkongsi. Resepi Kek Coklat Moist, resepi yang pasti menjadi kegemaran keluarga anda, sesuai untuk dihidangkan pada majlis harijadi dan dihari raya. Faira KeK Coklat Moist Semua cerita tentang kek coklat moist.tentang kehidupan harian dan pengembaraan sebagai hamba Allah Sebarang pertanyaan Kek coklat merupakan antara kek yang menjadi kegilaan ramai orang di Malaysia tidak kira umur samada kanak-kanak mahupun dewasa.

Baca :  Cara Memasak Kek Batik Chocolate Ganache Mudah 14 Bahan

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cup kek coklat moist ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!