Resepi Olahan Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 yang Cepat

By | Disember 20, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 dalam langkah mudah 5 yang berikut. Suami Order Daging Black Pepper, Dah Lama Tak Makan Kata Dia Resepi Daging Masak Black Pepper yang sedap dan confirm daging lembut. Hari ini saya menyediakan Daging Masak Black Pepper atas permintaan Nana.

Resepi Daging Masak Black Pepper ini sangat mudah untuk disediakan. Sesuai disaat kelaparan melanda dan anda perlukan sesuatu yang cepat dan sedap! Untuk resepi daging masak black pepper kali ni, saya sediakan video sekali. Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 di bawah.

 1. 250 gm – daging direbus dan dihiris nipis.
 2. 2 ulas – bawang putih.
 3. – Sebiji bawang besar.
 4. – Seinci halia.
 5. Daun – kucai.
 6. – Sedudu blackpepper dikisar.
 7. – Sos tiram.
 8. – Sos blackpepper.
 9. – Air secukupnya.
 10. – Minyak untuk menumis.

Boleh tengok dulu video kat bawah ni ok. ?? Kalau ada banyak daging korban, boleh lah masak resepi daging yang mudah dan sedap, iaitu Daging Masak Black Pepper atau Daging Jadi, cheap cut beef adalah pilihan yang bagus untuk masak daging black pepper. Hiris nipis daging, ikut arah berlawanan urat. Daging black pepper atau lada hitam merupakan masakan yang sangat terkenal di Asia.

Baca :  Resepi Olahan Kuih Bakar Pandan Tanpa Gluten dan Tanpa Telur yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Daging Masak Blackpepper #phopbylinimohd #batch18 ini.

 1. Setelah direbus, daging dihiris nipis..
 2. Panasian minyak, goreng daging tadi sebentar, masukkan sos tiram dan sos blackpepper serta sedikit air.
 3. Masukkan bawang putih, bawang besar yang telah dihiris.
 4. Kacau rata, masukkan blackpepper kisar..
 5. Masukkan garam, serbuk perasa, akhir sekali masukkan daun kucai. Siap.

Daging lada hitam biasa dihidangkan pada majlis-majlis istimewa. Masakan ini biasa dijadikan lauk dimakan bersama nasi. Lada hitam memiliki banyak manfaat, antaranya. Episod kali ini aku kongsikan resipi Daging Masak Blackpepper. Selamat Mencuba dan moga bermanfaat 🌹.