Resepi Daging Black Pepper yang Lezat

By | Jun 24, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Daging Black Pepper mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Daging Black Pepper dalam langkah mudah 4 yang berikut. Suami Order Daging Black Pepper, Dah Lama Tak Makan Kata Dia Black pepper beef / daging black pepper. Kalau ada banyak daging korban, boleh lah masak resepi daging yang mudah dan sedap, iaitu Daging Masak Black Pepper atau Daging Masak Lada Hitam.cara Che Nom.

Daging black pepper atau lada hitam merupakan masakan yang sangat terkenal di Asia. Daging lada hitam biasa dihidangkan pada majlis-majlis istimewa. Masakan ini biasa dijadikan lauk dimakan. Dalam panduan ini, kami menggunakan 15 ramuan memasak untuk membuat Resipi Daging Black Pepper yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Daging Black Pepper

Sila rakan rakan menyediakan 15 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Daging Black Pepper di bawah.

  1. 1 kg – daging batang pinang – potong nipis cuci bersih.
  2. 1 – sudu besar lada hitam kasar.
  3. 1 – sudu kecil serbuk lada hitam halus.
  4. 1 – sudu kecil lada putih halus.
  5. 2 – sudu besar sos seafood.
  6. 4 – sudu besar kicap manis.
  7. 1 – sudu kecil paste asam jawa.
  8. 1 – biji bawang holland – di hiris.
  9. 1 – biji tomato – potong dadu.
  10. 1 – inci halia – di hiris nipis.
  11. 5 – biji bawang putih – di hiris nipis.
  12. 5 – biji cili padi – di hiris.
  13. 1 – sudu kecil Cukup Rasa Maggie.
  14. 2 – sudu besar Minyak untuk menumis.
  15. – Setangkai daun bawang – potong dalam 2 inchi panjang.
Baca :  Bahan Marble Pelangi Marjerin yang Enak

Find this Pin and more on Food by Nor Liyana. Resepi Daging Black Pepper – Hati semua, semalaman che mat lada hitam yang dimasak daging atau daging lada. Ini adalah resipi daging daging yang paling mudah untuk disediakan. Dah lama rasanya tak makan daging black pepper ni.

Langkah untuk membuat resepi Daging Black Pepper

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Daging Black Pepper ini.

  1. Sediakan bahanĀ².
  2. Panaskan minyak di kuali kemudian masukkan daging dan tomato masak sehingga tomato hancur.
  3. Masukkan hirisan bawang besar, bawang putih, halia, cilipadi. Kemudian masukkan sos seafood dalam 2 sudu, kemudian masukkan 4 sudu besar kicap manis,1 sudu lada hitam kasar, 1/2 sudu kecik serbuk lada hitam halus, 1/2 sudu lada putih halus, 1 sudu kecik Secukup Rasa dan pes asam jawa 1 sudu kecik…
  4. Gaul sebati tunggu sehingga daging masak dan akhir sekali masukkan potongan daun bawang siap di hidangkan.

Masakan ni sedap di makan dengan nasi putih atau pun Selain daripada daging, korang boleh juga guna ayam untuk buat masak black pepper ni. Black pepper may be an exception. Especially in higher amounts it poses potential problems, which Like the green version, black pepper is the cooked and dried unripe fruit from the Piperaceae family. Untuk berbuka hari ni jom kita buat Daging Black Pepper. Black Pepper Chicken delicious Gravy black pepper chicken karahi kali mirch chicken Recipe banane ka tarika chicken karahi kali mirch wali.

Carian Resepi :ayam black pepper che nom