Resepi Ayam masak lemak cili api yang Mudah

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ayam masak lemak cili api mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ayam masak lemak cili api dalam langkah mudah 4 yang berikut. Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api cara Negeri Sembilan yang sangatlah sedap. Macam tak percaya bila nak masak tak masukkan bawang, tapi hasilnya memang masak lemak yang mantap, ayam tidak berbau hanyir dan pedas semuanya cukup rasa. Ayam Masak Lemak Cili Padi dengan Tips dan Rahsianya.

Bahan resepi masak lomak cili api ayam kampung : Untuk masak lemak cili api udang pun boleh guna resepi ini ya. Kalau air nampak kering tambah air. Tuk bagi ayam masak lemak cili api sedap,jangan buang kulit ayam semua. Dalam panduan ini, kami menggunakan 7 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ayam masak lemak cili api yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ayam masak lemak cili api

Sila rakan rakan menyediakan 7 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ayam masak lemak cili api di bawah.

  1. 5 – ketul ayam.
  2. – susu low fat.
  3. – asam keping satu.
  4. – cili padi hijau blend cukup satu genggaman.
  5. – kentang 2 biji.
  6. – setengah cawan air kosong.
  7. 1 – setengah sudu kunyit.

Tinggalkan sedikit dan masak sekali. apapun versinya masakan ini tetap sedap karena kuah yang terasa pedas dan daging ayam yang mat gebu membuat makanan ini banyak digemari oleh orang banyak dan salah satunya adalah suami saya yang setiap akhir week pasti meminta saya untuk membuat ayam masak lemak cili api ni. It is also called Ayam Masak Lemak Cili Api. Cili Api also refers to bird's eye chilli. Here is an image of the Royal Mosque of Seri Menanti (Masjid Diraja Tuanku Munawir), full of Moghul infuence, not quite Minangkabau!

Baca :  Cara Memasak Ayam Masak Lemak Cili Padi yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Ayam masak lemak cili api

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Ayam masak lemak cili api ini.

  1. Letak sedikit minyak dalam periuk dan masukkan cili padi hijua yang telah diblend.
  2. Selepas itu, bila dah naik bau masukkan susu low fat yang kotak kecil tu pun dah cukup.
  3. Then letak air dan kunyit biarkan seketika.
  4. Lastly masukkan ayam dan kentang dan dibiarkan lama sehingga kentang dan ayam empuk..

Located in the state's royal town of Seri Menanti, the mosque is next to the Old Palace. Menu simple saya hari ni ayam masak lemak cili padi. Menu yang senang dan sedap bagi saya. Sebenarnya ada banyak cara nak masak ayam masak Saya sediakan video ayam masak lemak kat bawah ni. Boleh la tengok ye sebelum masak tu.