Cara Memasak Kek pisang choc cip yang Lezat

By | November 24, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek pisang choc cip mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek pisang choc cip dalam langkah mudah 5 yang berikut. Melihat gambar kek yang ditayang menjadikan saya sangat teringin untuk mencuba. Berbalik pada kek pisang ini, ianya memang sedap, memang lembab dan secukup jer kemanisannya. Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi.

Kek pisang choc cip Tips Dekorasi Hiasan Dalam dan Luaran Resipi Biskut raya Double Choc Chips yang sangat sedap, mudah dan sesuai disediakan untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri. Biskut Double Choc Chips ni memang sedap dan rangup. Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek pisang choc cip yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek pisang choc cip

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek pisang choc cip di bawah.

  1. 250 – tepung gandum.
  2. – Setengah sudu teh serbuk penaik.
  3. – Setengah sudu teh soda bikabonat.
  4. 230 gm – gula*.
  5. 230 gm – minyak*.
  6. 300 gm – pisang beranggan atau emas*.
  7. 4 – biji telur.
  8. 100 gm – choc chip.
  9. 50 gm – almond slice untuk hiasan.
  10. – Setengah sudu kecil esen vanila.

Menerusi perkongsian saudari Mariana Zainal, resipi ni memang sangat senang kerana bahan-bahannya guna. Lihat juga resipi untuk Chocolate chips cookies. As Salam,- Tips dan Resepi Kek Pisang kekal Moist Walau Dibakar-Alhamdulillah. Cuti sekolah ni selain happy sebab tak payah rush bangun pagi-pagi, saya dapat buat aktiviti yang saya sukai iaitu masak memasak atau buat kek.

Baca :  Resepi Kek Pisang Kukus Berkeju yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Kek pisang choc cip

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Kek pisang choc cip ini.

  1. Kisar bahan bertanda dengan pengisar selama 2 minit.
  2. Ayak tepung bersama dengan serbuk penaik, letak di tepi..
  3. Masukkan tepung didalam bahan yang dikisar, kacau sebati..
  4. Kemudian masukkan choc chip..
  5. Masukkan bahan ke dalam loyang 8×8 inci, tabur almond slice dan bakar selama 45 minit, suhu 150 darjah atau sehingga masak.

Tak cukup dalam kek tu ada pisang dekat atas pun ada extra pisang tau. Kek pisang kasih sayang ni laku keras sebab kek ori kan mesti ramai cari. Lokasi pabrik pembuatan Kek Pisang Villa yang semula berada di kawasan Batu Aji kemudian dipindahkan ke Batam Center agar Kek Pisang Villa merupakan salah satu buah pemikiran dari seorang pria bernama Denny Delyandri. Bosan dengan penghasilan pas-pasan saat bekerja di pabrik. Resep Smoothie Pisang Kacang Cokelat Cip, Resep Minuman Untuk Berbuka Puasa, Club Masak