Resepi Olahan Daging Black Pepper yang Cepat

By | Mei 1, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Daging Black Pepper mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Daging Black Pepper dalam langkah mudah 6 yang berikut. Suami Order Daging Black Pepper, Dah Lama Tak Makan Kata Dia Black pepper beef / daging black pepper. Hari ini saya menyediakan Daging Masak Black Pepper atas permintaan Nana.

Daging black pepper atau lada hitam merupakan masakan yang sangat terkenal di Asia. Daging lada hitam biasa dihidangkan pada majlis-majlis istimewa. Masakan ini biasa dijadikan lauk dimakan. Dalam panduan ini, kami menggunakan 13 ramuan memasak untuk membuat Resipi Daging Black Pepper yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Daging Black Pepper

Sila rakan rakan menyediakan 13 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Daging Black Pepper di bawah.

  1. – daging yang telah direbus.
  2. 1 – mangkuk air rebusan daging.
  3. 1 – inci halia yang dihiris.
  4. 4 cm – lobak merah yang dihiris.
  5. 1 – biji bawang besar yang dhiris.
  6. 3 – biji cili padi.
  7. 1 – biji tomato dibelah 4.
  8. – kicap secukupnya.
  9. – serbuk lada hitam secukupnya.
  10. 1 – sudu besar tepung jagung yang digaulkan bersama 2 sudu besar air.
  11. 1 – sudu kecil garam.
  12. 1 – sudu besar perasa.
  13. – minyak untuk menggoreng.

Resepi Daging Black Pepper – Hati semua, semalaman che mat lada hitam yang dimasak daging atau daging lada. Ini adalah resipi daging daging yang paling mudah untuk disediakan. Untuk berbuka hari ni jom kita buat Daging Black Pepper. Sedapnyaaa makan dengan nasi panas-panas Cik tom masak resepi daging masak black pepper sebab rasanya sedap.

Baca :  Resepi Kambing Perap BBQ Sauce Heinz Sedap #phopbylinimohd #cookpadmalaysia #alumniphopbylinimohd yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Daging Black Pepper

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Daging Black Pepper ini.

  1. Bahan-bahannya ialah:.
  2. Panaskan minyak. kemudian masukkan bawang besar, halia dan lobak merah. selepas naik bau masukkan cili padi..
  3. Kemudian masukkan daging yang telah direbus tadi ke dalam kuali. kemudian masukkan air rebusan daging. masak sehingga mendidih.
  4. Masukkan tepung jagung, kicap dan serbuk lada hitam kedalam kuali..
  5. Akhir sekali masukkan garam, perasa dan tomato. masak sehingga mendidih. siap..
  6. .

Resepinya amatlah mudah, senang dan menyelerakan. Sejak bekerja kat Negeri Sembilan ni makin rajin cik tom memasak. Dah lama rasanya tak makan daging black pepper ni. Masakan ni sedap di makan dengan nasi putih atau pun Selain daripada daging, korang boleh juga guna ayam untuk buat masak black pepper ni. Daging black pepper atau lada hitam merupakan masakan yang sangat terkenal di Asia.