Bahan Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 yang Cepat

By | Julai 7, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 dalam langkah mudah 5 yang berikut. I made sotong goreng tepung paired with honey mustard sauce for the lepak sessions! Ramai orang suka sotong goreng tepung tetapi tak sanggup nak buat kerana asyik meletup-letup. Ramai orang tunggu resipi ini kerana sotong tidak meletup ketika digoreng dan kekal rangup.

Sotong Goreng Tepung Oleh: Azie Kitchen. Ada juga goreng tapi tepung tidak melekat dekat sotong, jadi lembik dan tidak sedap. Kacau dalam tos sotong bersama lada sulah dan sedikit garam. Dalam panduan ini, kami menggunakan 5 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17

Sila rakan rakan menyediakan 5 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 di bawah.

  1. 10 – ekor sotong segar.
  2. 1 – biji telur.
  3. 1 – sudu besar susu.
  4. 1 – mangkuk tepung serbaguna (bahagi 2 bahagian).
  5. 1 – mangkuk minyak.

Sotong goreng celup tepung resepi bonda. Sotong goreng tepung / crispy fried squid. Selain dari goreng tepung, sotong juga sesuai digoreng kunyit. Mudah dan menjimatkan masa, ianya boleh dimakan dengan nasi goreng atau nasi putih.

Langkah untuk membuat resepi Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Sotong Goreng Tepung #PhoPbyLiniMohd #Batch17 ini.

  1. Sotong potong sederhana, sediakan bahan untuk mengoreng.
  2. Masukkan susu kedalam telur dan kacau sebati. tuangkan pada sotong yg telah dibersihkan. campurkan tepung pada sotong tadi..
  3. Gaul sebati. tunggu 10 minit sebelum mengoreng. sediakan 1 bahagian tepung lagi dan gaulkan pada tepung (kering)..
  4. Pastikan guna minyak yang banyak sebelum mengoreng. panaskan minyak dan goreng selepas sotong disalut dengan tepung..
  5. Sedia untuk di makan.
Baca :  Ramuan Sotong Masak Asam yang Cepat

Dapat pula yang panas-panas, pasti kecur air liur. Resepi Sotong Goreng Tepung, simple dan sedap, menggunakan tepung Gogi yang rangup, hidangan Sotong Goreng Tepung ini pastinya menjadi kegemaran keluarga. Sotong Goreng Tepung (Fried Squid) – Spesial Sambal. Sebagai contoh, sotong goreng tepung yang kat dalam gambar ni. tapi yang ini bukan di order dari kedai tapi di masak sendiri kat rumah untuk dinikmati dengan family. Sotong goreng tepung bukan sahaja mudah disediakan malah enak dimakan sebagai pembuka selera.