Resepi Biscoff Tiger Cheese Cake Cepat 9 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Biscoff Tiger Cheese Cake di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Biscoff Tiger Cheese Cake yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

9 Bahan – Bahan Resepi Biscoff Tiger Cheese Cake

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Biscoff Tiger Cheese Cake ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – Sepeket biskut coklat Tiger (180g).
  2. Sedia 90 g – butter dicairkan.
  3. Sedia 1 – sudu kecil gula perang.
  4. Sedia 250 g – cream cheese.
  5. Sedia 150 g – whipping cream non diary.
  6. Sedia 1 sudu teh – esen vanila.
  7. Sedia 6 g – gelatin.
  8. Sedia 30 ml – air.
  9. Sedia 90 g – coklat putih dicairkan secara double boiled.

7 Step by Step Biscoff Tiger Cheese Cake

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Biscoff Tiger Cheese Cake pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan semua bahan-bahan.
  2. Hancurkan biskut sama ada menggunakan food processor atau pun secara manual seperti masukkan kedalam zip lock dan tumbuk hingga halus. Campur kan gula perang dan gaul sebati..
  3. Cair kan mentega dan campur kan ke dalam campur an biskut hancur serta gula perang. Masukkan ke dasar bekas dan tekan padat. Letakkan seketika dalam peti sejuk..
  4. Di dalam mixing bowl, putar kan cream cheese sehingga putih. Sementara itu cair kan coklat putih secara double boiled. Tuangkan ke dalam adunan cheese tadi dan Gaul rata..
  5. Didalam bekas berlainan, masukkan serbuk gelatin kedalam air dan biarkan ia kembang, kemudian cair kan gelatin secara kukus sehingga gelatin cair. Kemudian tuangkan gelatin tadi kedalam campur an cheese tadi. Gaul rata. Campur kan sekali esen vanila..
  6. Didalam bekas berlainan, putar kan whipping cream hingga kembang dan kental. Kemudian campurkan 1/3 dari adunan ke dalam adunan cheese tadi. Gaul secara kaup balik sehingga semua selesai..
  7. Lapiskan lapisan cheese dan biskut secara berselang-seli sehingga habis..
Baca :  Cara Memasak Cranberry Scones With Homemade Strawberry Jam Sedap 7 Langkah

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Biscoff Tiger Cheese Cake ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!