Bahan Kek Pisang Lembut Gebu yang Enak

By | Disember 27, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek Pisang Lembut Gebu mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek Pisang Lembut Gebu dalam langkah mudah 2 yang berikut. Hi semua, Harini sis nak kongsi resepi kek pisang gebu yang sedap dan mudah. Kali ni saya nak kongsikan #resepi #kekpisang lembut dan gebu, yang sangat mudah disedikan. Untuk sukatan cawannya pula, anda boleh menggunakan sebarang cawan teh.

Kek Pisang Lembut Gebu Apam Pisang Kukus Yang Lembut dan Gebu Guna Blender. memang ramai penggemar kek pisang ini dan saya fikir hampir semua rakyat Malaysia pasti tahu apa itu kek pisang, mungkin resepi ni yang paling best, sedap lagi gebu dan bila anda ingin lagi sedap pisangnya harus betul-betul dah masak harum manis. jika anda nak cuba tanpa telur memang terasa. Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Sesuai sangat untuk dibuat hidangan minum petang bersama keluarga. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek Pisang Lembut Gebu yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 2, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek Pisang Lembut Gebu

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek Pisang Lembut Gebu di bawah.

 1. 1 – biji telur gred B.
 2. 1 cawan – gula pasir.
 3. 1 cawan – minyak masak.
 4. 1 cawan – pisang lenyek.
 5. 1 – sudu soda bikarbonat.
 6. 1 – sudu baking powder.
 7. 1 – sudu ovelatte.
 8. 1 – penutup botol esen vanila.
 9. 1 1/2 cawan – tepung gandum.

Cara nak buatnya pun mudah kerana Che Nom hanya pakai blender sahaja. Sejak akhir-akhir ini, memang ramai yang 'terjebak' dengan resepi kek pisang. Di Malaysia, kek pisang telah menjadi kegemaran semua golongan kerana rasanya yang lemak, lembut, dan tidak terlalu manis. Resep bolu pisang panggang atau banana cake merupakan kue bolu yang terbuat dari pisang yang enak dengan tekstur yang lembut.

Baca :  Resepi Japanese Cotton Durian Cheese Cake #Durian yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Kek Pisang Lembut Gebu

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 2 langkah-langkah membuat resipi Kek Pisang Lembut Gebu ini.

 1. Blender semua bahan..
 2. Tuang ke dlm loyang yg siap dsapu mnyk masak. Bakar suhu 220°c api atas bawah selama 30mnit. Suhu 190°c bahagian atas shaja selama 5mnit. Siap utk dhidangkn..

Kue ini merupakan salah satu cemilan favorit banyak keluarga dikarenakan mudah dan sederhana bahan bahannya. Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Ok daaaa… Nina nak ngadap kek pisang sedap moist gebu ni ngan kopi O kaw! Nanti kannn kot korang dah pandai lagi rajin. Ia bagi memastikan kek pisang yang terhasil kekal gebu dan lembap.