Bahan Biskut oat Cornflakes yang Cepat

By | November 19, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Biskut oat Cornflakes mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Biskut oat Cornflakes dalam langkah mudah 8 yang berikut. Kenali lebih dekat lagi, Chef Dato' Ismail dan Chef Florence dengan celoteh dan kisah raya mereka. Bukan itu sahaja, kedua-dua Chef Selebriti ini turut. Biskut cornflakes ini banyak ketika musim perayaan.

Paling penting, ia ditambah dengan badam dan chocolate chips. Walaupun tak ramai yg buat kuih masa raya haji, tapi akak tetap nak buat jugak. hehe. sebab raya puasa haritu akak tak larat nak buat. tapi teringin nak. "Sedapnya cereal bar ni. Kalau buat sendiri agaknya tak susah mana kot?". Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Biskut oat Cornflakes yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 8, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Biskut oat Cornflakes

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Biskut oat Cornflakes di bawah.

  1. 1 – mangkuk tepung gandum.
  2. 1 – mangkuk tepung jagung.
  3. – Setengah cawan oat dikisar halus.
  4. 1 – mangkuk oat kasar.
  5. 2 – ketul butter.
  6. 1 cawan – 1/4 gula kastor – nak kurangkan pun boleh,.
  7. 1 – biji telur.
  8. Sedikit – esen vanila.
  9. 2 – genggam Cornflakes – ramas kasar.
  10. – Option.
  11. – Coklat chip secukupnya.
  12. – Serbuk koko 2 sudu.

Biskut ini selalunya dijual oleh jenama bijirin sarapan kanak-kanak. Petang semalam saya dikejutkan dengan mesej bahawa blog saya di block kerana "offending code" yang dikatakan. Resepi Biskut Cornflakes yang sangat sedap. Teksturnya adalah rangup di luar dan sedikit lembut seperti kek di dalam.

Baca :  Resepi Olahan Biscoff CheesecakePart 1:The Making of Homemade Biscoff Cookies yang Mudah

Langkah untuk membuat resepi Biskut oat Cornflakes

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 8 langkah-langkah membuat resipi Biskut oat Cornflakes ini.

  1. Masukkan tepung gandum, tepung jagung, serbuk oat yang dikisar halus, esen vanila, dan telur, gula kedalam bekas. Gaul sebati..
  2. Masukkn butter sedikit demi sedikit. Gaul hingga adunan boleh di kepal..
  3. Masukkan Cornflakes dan coklat chip. Gaul sebati..
  4. Bentukkan bulat kecik. Letak atas loyang. Tekan adunan dengan garfu bagi cantik ckit..
  5. Bakar slama 15minit pada suhu 160c..
  6. Dah masak, sejukkan sedikit..
  7. Masukkan dalam bekas kedap udara…
  8. Boleh ngap, sambil layan drama korea.

Anak-anak pasti menggemarinya di hari raya. Resepi Biskut Oat Crunchy. jom langsung saja kita layan resepi dibawah. resepi biskut oat crunchy yang saya share ini mungkin agak manis anda boleh kurangkan gula mengikut citarasa dan sampai. Bakery in Ipoh, Perak. ada yang msih tercari-cari biskut cornflakes kurma yang sedap? kami lah orang yang anda cari kerana kami sentisa menjaga kualiti bahan-bahan. Hari ini ita kongsikan satu lagi resepi biskut raya yang ita rasa sudah semestinya menjadi kegemaran anak-anak. Biskut Cornflake yang rangup dan cara penyediaannya yang cukup.