Resepi Olahan Ayam goreng mamak yang Lezat

By | Disember 22, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ayam goreng mamak mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ayam goreng mamak dalam langkah mudah 1 yang berikut. Ramai orang gemar makan ayam goreng mamak. Siapapun yang makan ayam goreng mamak mesti cakap sedap, rangup, daging empuk, tidak pedas walau warnanya merah seperti itu, bahkan kanak-kanak juga suka. Anda sendiri mesti tertanya-tanya dalam hati apa resepi ayam goreng mamak sehingga rasanya sedap macam lain.

Ayam goreng mamak Selamat mencuba, Jangan lupa like & subscribe ya ️- Che Siti. Biasanya saya tidak suka mee goreng mamak kerana saya tidak suka mee yang kering dan rasa berempah. Saya suka mee yang kosong jer. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ayam goreng mamak yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 1, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ayam goreng mamak

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ayam goreng mamak di bawah.

  1. – Ayam.
  2. – Serbuk kunyit.
  3. – Serbuk cili.
  4. – Tepung gandm.
  5. – Garam.
  6. – Ajinamoto.
  7. Daun – kari.
  8. – Halia (dihiris halus).
  9. – Bawang putih (hiris halus).

Satu hari, jabatan saya ada menyediakan mee goreng mamak sebagai hidangan tea break untuk satu sessi dengan semua staf. Mungkin tengah lapar agaknya, saya merasa mee goreng mamak yang dihidangkan sangat sedap. Perasan tak kalau korang ke kedai Mamak, bau ayam gorengnya menusuk ke hidup. Kalau pergi kaunter makanan, mesti teringin nak pilih ayam goreng yang beraroma wangi ni Dahlah rangup ada rasa rempah yang cukup sedap.

Baca :  Cara Memasak Rendang ayam cara saya yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Ayam goreng mamak

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 1 langkah-langkah membuat resipi Ayam goreng mamak ini.

  1. Gaul semua bahan sehingga sebati,masukan ayam dan perap ayam setengah jam,goreng sehingga garing..

Apa rahsia resipi mamak ni yang mencipta ayam goreng yang lain macam lazatnya Jom kita dedahkan dan kongsi resepi ini. Pergi saja ke mana-mana kedai mamak, sudah tentu anda akan nampak longgokan ayam goreng mamak di bahagian nasi restoran itu. Antara fevret orang ramai kerana ianya tidak begitu pedas dan rangup. Bite-size chicken pieces stir-fried with whole spices. Stir-fried water spinach with chillies and shrimp paste.